ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Εικόνα από Υδραυλικες Εγκαταστασεις

Οι υδραυλικες εγκαταστασεις είναι ουσιαστικά ένα σύνολο από υδραυλικες εργασιες που αναλαμβάνει ένας υδραυλικος ή μια ομάδα τεχνικών (υδραυλικοι) αν πρόκειται για περίπλοκες εργασίες, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος που μπορεί να αφορά την ύδρευση, τη θέρμανση, την αποχέτευση ή και άλλους σχετικούς κλάδους. Συνήθως οι υδραυλικες εγκαταστασεις αναφέρονται σε νέες κατοικίες ή σε κτήρια που πραγματοποιούνται πλήρεις και ολικές ανακαινίσεις και παρόλο που αρκετοί τις παραμελούν, πρέπει να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα. Έχετε υπόψη πως άρτιες και ποιοτικές  υδραυλικες εγκαταστασεις θα έχουν αποτέλεσμα ένα κτήριο που δεν θα κινδυνεύει από υγρασίες, μούχλες, αστοχίες και συχνές αναίτιες φαινομενικά ζημιές.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά ποιες εργασίες και τομείς περιλαμβάνονται στις υδραυλικες εγκαταστασεις και τις οποίες μπορεί να πραγματοποιήσει επιτυχώς ένας υδραυλικος. Βεβαίως απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι πετυχημένες και ποιοτικές οι υδραυλικες εγκαταστασεις σας, είναι ο τεχνικός που θα τις αναλάβει να είναι έμπειρος, εξειδικευμένος και παράλληλα να διαθέτει και τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα άκρως απαραίτητα εργαλεία της δουλειάς.

Για να έχετε λοιπόν προσφορές με συγκεκριμένες τιμές για υδραυλικές εγκαταστάσεις σας από όσα συνεργεία θέλετε εσείς, χρειάζεται απλά να αφιερώσετε λιγότερα από 5 λεπτά ώστε να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις εργασίες για τις υδραυλικές εργασίες σας. Πεπειραμένα και οικονομικά συνεργεία που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μας, τα οποία μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους, θα σας δώσουν προσφορές για οποιαδήποτε εργασία ψάχνετε.Μπορείτε να καλέσετε όποιον θέλετε για λεπτομέρειες και ραντεβού ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.


Όπως προείπαμε οι υδραυλικες εγκαταστασεις περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα εργασιών, ενώ πρέπει να είναι σαφές πως υδραυλικες εγκαταστασεις από υδραυλικες εγκαταστασεις. Για αυτό καλό είναι όταν συμφωνήσετε σε πρώτο στάδιο με κάποιον μάστορα, να έρθει στο χώρο σας και να ελέγξει αναλυτικά τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του χώρου και όλος ο μετέπειτα προγραμματισμός να βασιστεί πάνω σε αυτό.

Αυτή η μελέτη ουσιαστικά που θα πραγματοποιήσει ο υδραυλικος για τις υδραυλικες εγκαταστασεις σας θα είναι ο οδηγός όλων των εργασιών που θα ακολουθήσουν. Σε αυτή θα αναφέρονται εκτός των εργασιών τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, το συνολικό κόστος για τις υδραυλικες εγκαταστασεις και ένας χρονικός ορίζοντας που αυτός θεωρεί εφικτό, μέσα στον οποίο θα δεσμεύεται να ολοκληρώσει τις εργασίες που συμφωνήσατε.

Επειδή όμως γενικότερα οι υδραυλικες εγκαταστασεις μπορεί να αφορούν ένα πλήθος εργασιών, παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις κυριότερες, μαζί με μερικές βασικές λεπτομέρειες τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι πιθανές υδραυλικες εγκαταστασεις περιορίζονται σε αυτές, αντιθέτως είναι καθαρά θέμα των απαιτήσεων σας και της διαπραγμάτευσης που θα έχετε με τον υδραυλικο, ώστε να καταλήξετε στις εργασίες που πραγματικά σας χρειάζονται.

Η πρώτη και ίσως πιο συνηθισμένη κατηγορία εργασιών που περιλαμβάνονται στις υδραυλικες εγκαταστασεις είναι η Ύδρευση. Πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσει ένας υδραυλικος σε μια νέα κατασκευή είναι να σημαδέψει τα σημείο που θα τοποθετηθούν βρύσες, νιπτήρες και γενικά όλες οι υδραυλικές παροχές, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η εγκατάσταση των υδρευτικών σωληνώσεων. Από εκεί και πέρα φροντίζει να αφήσει τις απαραίτητες αναμονές κατά περίπτωση και όταν είναι εφικτό γίνεται και η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής. Για σιγουριά επιβάλλεται να ελεγχθούν όλες οι υδραυλικες εγκαταστασεις, πριν φύγει από το χώρο για τελευταία φορά ο υδραυλικος.

Εξίσου συνηθισμένη κατηγορία για τις υδραυλικες εγκαταστασεις είναι οι εργασίες που αφορούν την Αποχέτευση. Και σε αυτή την περίπτωση πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο υδραυλικος είναι να σημαδέψει τα σημεία όπου θα περαστούν οι σωληνώσεις της αποχέτευσης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εγκατάστασή τους. Καλό είναι κατά την εγκατάσταση της αποχέτευσης ο υδραυλικος να τοποθετήσει και μηχανοσίφωνα (οσμοπαγίδα δηλαδή που δεν επιτρέπει στις άσχημες οσμές να αναδυθούν), ενώ βεβαίως πρέπει να δείτε και που θα καταλήγουν τα λύματα της αποχέτευσης μετά τις υδραυλικες εγκαταστασεις.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ
ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μια ακόμα κατηγορία με μεγάλο εύρος εργασιών που περιλαμβάνεται στις υδραυλικες εγκαταστασεις είναι η Θέρμανση, αν και εδώ ο υδραυλικος που θα τις αναλάβει πρέπει ενδεχομένως να έχει γνώσεις και σε άλλους παρεμφερείς κλάδους, ώστε να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός. Αν για τη θέρμανση χρησιμοποιηθούν καλοριφέρ, τότε ο τεχνικός πρέπει αφού σε πρώτο στάδιο συμφωνήσει με εσάς στα σημεία που θα τοποθετηθούν, να τα σημαδέψει, να δημιουργήσει την κατάλληλη σωλήνωση από τον λέβητα και τελικά να τα εγκαταστήσει και να τα συνδέσει. Σε περίπτωση νέας κατασκευής πιθανόν στις υδραυλικες εγκαταστασεις πρέπει να συμπεριληφθεί και η αρχική εγκατάσταση του λέβητα, εφόσον δεν υπάρχει ή η αντικατάσταση του.

Όπως είπαμε όμως η θέρμανση είναι ένας τομέας στις υδραυλικες εγκαταστασεις που μπορεί να περιλαμβάνει πλήθος επιλογών. Αυτό συμβαίνει διότι αντί για τα απλά καλοριφέρ ο υδραυλικος μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσει άλλα συστήματα, όπως φυσικό αέριο, ενδοδαπέδια θέρμανση, ηλιακό / ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, φωτοβολταϊκά και άλλα ή ακόμα και συνδυασμό των παραπάνω.

Εκτός αυτών όμως υπάρχει μια σειρά από άλλες εργασίες που εντάσσονται στις υδραυλικες εγκαταστασεις. Τέτοιες είναι η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης ή πυροπροστασίας / πυρασφάλειας, η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας ή ακόμα και η τοποθέτηση πισίνας ή αυτόματου ποτίσματος. Όπως προαναφέραμε οι υδραυλικες εγκαταστασεις έχουν μεγάλη ποικιλία και συνεπώς είναι στο χέρι σας να πραγματοποιήσετε όσες χρειάζεστε, πάντα βέβαια με τη συνεργασία και την υποστήριξη από έναν έμπειρο και αξιόπιστο υδραυλικο.

Ανεξάρτητα από τις εργασίες που θέλετε να συμπεριλάβετε στις υδραυλικες εγκαταστασεις, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έμπειρους, οικονομικούς και αξιόπιστους τεχνικούς είναι το myConstructor.  Καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αρκετούς αξιόπιστους, οικονομικούς αλλά κυρίως αξιολογημένους ηλεκτρολόγους, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά για υδραυλικες εγκαταστασεις από την άνεση του υπολογιστή σας! Πλέον ο καλύτερος επαγγελματίας είναι ένα κλικ μακριά!

  Κλείνοντας την ενότητα για τις υδραυλικες εγκαταστασεις σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και άλλες ενότητες της ιστοσελίδας μας, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως και να βρείτε ότι χρειάζεστε, όπως για τις υδραυλικες εργασιες που αναλαμβάνουν οι υδραυλικοι.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες για υδραυλικες εγκαταστασεις καλέστε μας στο 210 300 9323