ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σχετικά με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι ουσιαστικά ένα σύνολο από υδραυλικές εργασίες που αναλαμβάνει ένας υδραυλικος ή μια ομάδα τεχνικών (υδραυλικοί) αν πρόκειται για περίπλοκες εργασίες, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος που μπορεί να αφορά την ύδρευση, τη θέρμανση, την αποχέτευση ή και άλλους σχετικούς κλάδους. Συνήθως οι υδραυλικές εγκαταστάσεις αναφέρονται σε νέες κατοικίες ή σε κτήρια που πραγματοποιούνται πλήρεις και ολικές ανακαινίσεις και παρόλο που αρκετοί τις παραμελούν, πρέπει να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα. Έχετε υπόψη πως άρτιες και ποιοτικές  υδραυλικές εγκαταστάσεις θα έχουν αποτέλεσμα ένα κτήριο που δεν θα κινδυνεύει από υγρασίες, μούχλες, αστοχίες και συχνές αναίτιες φαινομενικά ζημιές.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά ποις εργασίες περιλαμβάνονται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και τις οποίες μπορεί να πραγματοποιήσει επιτυχώς ένας υδραυλικός. Βεβαίως απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι πετυχημένες και ποιοτικές οι υδραυλικές εγκαταστάσεις σας, είναι ο τεχνικός που θα τις αναλάβει να είναι έμπειρος, εξειδικευμένος και παράλληλα να διαθέτει και τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα άκρως απαραίτητα εργαλεία της δουλειάς.

Για να έχετε λοιπόν προσφορές με συγκεκριμένες τιμές για υδραυλικές εγκαταστάσεις σας από όσα συνεργεία θέλετε εσείς, χρειάζεται απλά να αφιερώσετε λιγότερα από 5 λεπτά ώστε να αναζητήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογό μας για τις υδραυλικές εργασίες σας. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πεπειραμένα και οικονομικά συνεργεία που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μας, τα οποία μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Μπορείτε να καλέσετε όποιον θέλετε για λεπτομέρειες και ραντεβού ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Όπως προείπαμε οι υδραυλικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα εργασιών. Για αυτό καλό είναι όταν συμφωνήσετε σε πρώτο στάδιο με κάποιον μάστορα, να έρθει στο χώρο σας και να ελέγξει αναλυτικά τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του χώρου και όλος ο μετέπειτα προγραμματισμός να βασιστεί πάνω σε αυτό.

Αυτή η μελέτη ουσιαστικά που θα πραγματοποιήσει ο υδραυλικός για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις σας θα είναι ο οδηγός όλων των εργασιών που θα ακολουθήσουν. Σε αυτή θα αναφέρονται εκτός των εργασιών τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, το συνολικό κόστος για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και ένας χρονικός ορίζοντας που αυτός θεωρεί εφικτό, μέσα στον οποίο θα δεσμεύεται να ολοκληρώσει τις εργασίες που συμφωνήσατε.

Ενημερωθείτε για τις διάφορες κατηγορίες υδραυλικών εγκαταστάσεων

 

Η πρώτη και ίσως πιο συνηθισμένη κατηγορία εργασιών που περιλαμβάνονται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι η ύδρευση. Πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσει ένας υδραυλικός σε μια νέα κατασκευή είναι να σημαδέψει τα σημείο που θα τοποθετηθούν βρύσες, νιπτήρες και γενικά όλες οι υδραυλικές παροχές, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η εγκατάσταση των υδρευτικών σωληνώσεων. Από εκεί και πέρα φροντίζει να αφήσει τις απαραίτητες αναμονές κατά περίπτωση και όταν είναι εφικτό γίνεται και η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής. Για σιγουριά επιβάλλεται να ελεγχθούν όλες οι υδραυλικες εγκαταστασεις, πριν φύγει από το χώρο για τελευταία φορά ο υδραυλικός.

Εξίσου συνηθισμένη κατηγορία για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι οι εργασίες που αφορούν την αποχέτευση. Και σε αυτή την περίπτωση πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο υδραυλικός είναι να σημαδέψει τα σημεία όπου θα περαστούν οι σωληνώσεις της αποχέτευσης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εγκατάστασή τους. Καλό είναι κατά την εγκατάσταση της αποχέτευσης ο υδραυλικος να τοποθετήσει και μηχανοσίφωνα (οσμοπαγίδα δηλαδή που δεν επιτρέπει στις άσχημες οσμές να αναδυθούν), ενώ βεβαίως πρέπει να δείτε και που θα καταλήγουν τα λύματα της αποχέτευσης μετά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

υδραυλικά εξαρτήματα πάνω από ένα σχέδιο κάτοψης σπιτιού

Μια ακόμα κατηγορία με μεγάλο εύρος εργασιών που περιλαμβάνεται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι η θέρμανση, αν και εδώ ο υδραυλικός που θα τις αναλάβει πρέπει ενδεχομένως να έχει γνώσεις και σε άλλους παρεμφερείς κλάδους, ώστε να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός. Αν για τη θέρμανση χρησιμοποιηθούν καλοριφέρ, τότε ο τεχνικός πρέπει αφού σε πρώτο στάδιο συμφωνήσει με εσάς στα σημεία που θα τοποθετηθούν, να τα σημαδέψει, να δημιουργήσει την κατάλληλη σωλήνωση από τον λέβητα και τελικά να τα εγκαταστήσει και να τα συνδέσει. Σε περίπτωση νέας κατασκευής πιθανόν στις υδραυλικες εγκαταστασεις πρέπει να συμπεριληφθεί και η αρχική εγκατάσταση του λέβητα, εφόσον δεν υπάρχει ή η αντικατάσταση του.

Όπως είπαμε όμως η θέρμανση είναι ένας τομέας στις υδραυλικές εγκαταστάσεις που μπορεί να περιλαμβάνει πλήθος επιλογών. Αυτό συμβαίνει διότι αντί για τα απλά καλοριφέρ ο υδραυλικός μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσει άλλα συστήματα, όπως φυσικό αέριο, ενδοδαπέδια θέρμανση, ηλιακό / ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, φωτοβολταϊκά και άλλα ή ακόμα και συνδυασμό των παραπάνω.

Εκτός αυτών όμως υπάρχει μια σειρά από άλλες εργασίες που εντάσσονται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Τέτοιες είναι η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης ή πυροπροστασίας / πυρασφάλειας, η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας ή ακόμα και η τοποθέτηση πισίνας ή αυτόματου ποτίσματος. Όπως προαναφέραμε οι υδραυλικες εγκαταστασεις έχουν μεγάλη ποικιλία και συνεπώς είναι στο χέρι σας να πραγματοποιήσετε όσες χρειάζεστε, πάντα βέβαια με τη συνεργασία και την υποστήριξη από έναν έμπειρο και αξιόπιστο υδραυλικο.

Ανεξάρτητα από τις εργασίες που θέλετε να συμπεριλάβετε στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έμπειρους, οικονομικούς και αξιόπιστους τεχνικούς είναι το myConstructor.  Αναζητήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε έναν κατάλογο από αξιόπιστους, οικονομικούς αλλά κυρίως αξιολογημένους υδαυλικούς, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά για υδραυλικές εγκαταστάσεις από την άνεση του υπολογιστή σας! Πλέον ο καλύτερος επαγγελματίας είναι ένα κλικ μακριά!

Κλείνοντας την ενότητα για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και άλλες ενότητες της ιστοσελίδας μας, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως και να βρείτε ότι χρειάζεστε, όπως για τις υδραυλικες εργασίες που αναλαμβάνουν οι υδραυλικοί.